2020 január

Januári program

Ebben a hónapban - Don Bosco - ünnep közeledtével - szeretnénk, ha a gyermekek megismernék Bosco Szent János életét és elhivatottságát a gyermekek és Isten iránt.

Január 01. Szerda - Újév napja - Munkaszüneti nap

Január 06. Hétfő - Vízkereszt ünnepe - Három királyok ünnepe

Ez a nap nyugaton a háromkirályok (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) látogatása a Kisdednél, keleten pedig Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelkedésének az ünnepe. Az utóbbi gondolatot később a római egyház is átvette, sőt hozzácsatolták Jézus első csodájáról (a víz borrá változtatásáról a kánai menyegzőn) való megemlékezést, azt tanítván, hogy e három evangéliumi esemény Jézus istenségének első "megnyilvánulásai", megjelenései (epiphánia).

Ezen a napon vizet szentelnek a templomban.

Ezekben a napokban kerül sor a házszentelésekre is, amelyben kérik, hogy Isten áldása legyen a házon és a benne lakókon az új évben, ennek jelét fel is írják az ajtóra "Christus Mansionem Benedicat " = Krisztus áldja e hajlékot (C+M+B betűk és a dátum).

Vízkereszt napjával véget ér a karácsony időszaka, és a farsang veszi kezdetét.

Január 09. Csütörtök

Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan Iulian atya 9 órakor megáldja óvodánkat.

A csoportok az alábbi napokon, igény szerint fogadó órát tartanak a kiscsoportos gyerekek szülei részére. Időpontra az óvónéniknél lehet feliratkozni.

Január 13. Hétfő - Szőlő csoport

Január 14. Kedd - Csillag csoport

Január 16. Csütörtök - Szivárvány csoport

 

Január 24. Péntek

9 órától - Farkasbarkas és Rókakoma - Aranyszamár Bábszínház előadása a Klebelsberg Kultúrkúriában. (Tádé bérlet 1. előadása)

A bérlet családonként 3000 - Ft, melyet kérjük, szíveskedjetek az irodában befizetni! 

Ezen a reggelen kérjük, hogy időben érkezzenek a gyerekek az óvodába, mert 9 órakor kezdődik a bábelőadás. A közös reggeli 8 órakor lesz az étkezőben!

 

Január 30. Csütörtök - Bosco Szent Jánost ünnepeljük

Kérjük, hogy a gyerekek ünneplő ruhába jöjjenek. 

10 órára várjuk a kedves Szülőket közös szentmisére - De Rossi szalézi atyával, - az Ófalui templomba.

Imádkozzunk együtt gyermekeinkért, családjainkért!

 

Január 31. Péntek - Bosco Szent János

1815-1888 között élt. Papként Istennek szentelte életét, hogy kicsinyeket, szegényeket tanítson, neveljen. A városokban elkallódó gyermekeknek hitével, Megelőző Pedagógiai Módszerével, bizalompedagógiájával otthont, iskolát, jövőt biztosított. A gyerekek atyja, tanítója, jó barátja lett az Istenhez vezető úton. Lelkiségét az általa alapított Szalézi Szerzetesrend, a Don Bosco Nővérek és a Szalézi Család tagjai éltetik tovább, ma már a világ összes táján.

 

 

 

Programjaink az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő EGYH-KCP-19-0040 számú pályázatának támogatásával valósulnak meg.

  Kapcsolódó fájlok

  • EGYH-KCP-19-0040