2023. december

Karácsony hava

 

Advent (adventus Domini - az Úr eljövetele) a bűnbánat, a várakozás, a reménykedés ideje, a karácsonyra való készülődés időszaka. Arra emlékezünk, hogy karácsonykor Jézus megszületett, eljött erre a földre.

Decemberben a gyerekekkel közösen készülünk erre a meghitt ünnepre. Az adventi számlálónkon számoljuk a napokat és közben átéljük a várakozás örömét. A jósággyűjtőkön gyűjtik a jóságokat, hogy Jézus születésnapját beragyogja a jócselekedetük fénye. Fontos, hogy megérezzék, hogy ez az ünnep a szeretet ünnepe, és hogy ők is adhatnak ajándékot Jézusnak, társaiknak, a jóságuk, szeretetük és segítőkészségük által. 

A mézeskalács készítéshez szeretnénk kérni díszítő magvakat (diákcsemege, mogyoró, dió, mandula, mazsola, stb.) 

 

December 3. Vasárnap - Advent első vasárnapja

 

December 4. Hétfő - Szent Borbála ünnepe

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a reggel 8:15-kor kezdődő első adventi gyertyagyújtásunkra.

Készüljünk együtt a gyerekekkel, gyújtsuk meg együtt, az első adventi gyertyát a koszorún! Tegyük meghittebbé az adventi készülődésünket! A gyertyagyújtás után a gyerekek közösen reggeliznek az étkezőben. 

Borbála ágat szeretnénk hajtatni, ehhez kérünk 1-2 gyümölcsfaágat (cseresznyefa vagy barackfa ágat). A régi ember úgy tartotta, hogy: " Ha karácsonyra kizöldül, kivirágzik, jó termés lesz." Előre is köszönjük a segítségeteket!

A mai napon a Búza csoportos gyerekek mézeskalácsot sütnek.

 

December 5. Kedd

A mai napon a Szőlő csoportos gyerekek mézeskalácsot sütnek. 

 

December 6. Szerda - Szent Miklós püspök ünnepe

Délelőtt Szent Miklós küldöttének fogadása a csoportokban. Kérjük, minden gyermek legkésőbb 8:30-ig érkezzen meg az óvodába! Nagyon köszönjük!

 

December 7. Csütörtök

A mai napon a Szivárvány csoportos gyerekek mézeskalácsot sütnek.

 

December 8. Péntek - Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe

A mai napon a Csillag csoportos gyerekek mézeskalácsot sütnek.

 

December 10. Vasárnap - Advent 2. vasárnapja

 

December 11. Hétfő

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a reggel 8:15-kor kezdődő, második adventi gyertyagyújtásunkra. Készüljünk együtt a gyerekekkel és tegyük meghittebbé az adventi készülődésünket! A gyertyagyújtás után, a gyerekek közösen reggeliznek az étkezőben. 

 

December 13. Szerda - Luca napja

16:00-tól a Szőlő csoportos gyerekek pásztorjátéka a templomban. Sok szeretettel várunk mindenkit! A pásztorjáték után, sok szeretettel hívjuk a gyerekeket és a szülőket az óvodába egy rövid éneklésre és imára, hogy együtt zárjuk ezt a szép napot.

 

December 14. Csütörtök

16:00-tól a Búza csoportos gyerekek pásztorjátéka a templomban. Sok szeretettel várunk mindenkit! A pásztorjáték után, sok szeretettel hívjuk a gyerekeket s a szülőket az óvodába egy rövid éneklésre és imára, hogy együtt zárjuk ezt a szép napot.

 

December 15. Péntek

9 órakor Gyermekelőadás lesz a Klebelsberg Kultúrkúriában. Kiskarácsony, nagykarácsony - a Kolompos együttes betlehemes játéka. Ezen a napon 8-kor közösen reggeliznek a gyerekek, kérünk Benneteket, hogy időben érkezzetek az óvodába!

16:00-tól a Szivárvány csoportos gyerekek pásztorjátéka a templomban. Sok szeretettel várunk mindenkit! A pásztorjáték után, sok szeretettel hívjuk a gyerekeket és a szülőket az óvodába egy rövid éneklésre és imára, hogy együtt zárjuk ezt a szép napot.

 

December 17. Vasárnap - Advent 3. vasárnapja

 

December 18. Hétfő

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a 8:15-kor kezdődő harmadik adventi gyertyagyújtásunkra!

Készüljünk együtt a gyerekekkel, és tegyük meghittebbé az adventi készülődésünket! A gyertyagyújtás után, a gyerekek közösen reggeliznek az étkezőben. 

16:00-tól a Csillag csoportos gyerekek pásztorjátéka a templomban. Sok szeretettel várunk mindenkit! A pásztorjáték után, sok szeretettel hívjuk a gyerekeket és a szülőket az óvodába egy rövid éneklésre és imára, hogy együtt zárjuk ezt a szép napot.

 

December 20. Szerda

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a 8:15-kor kezdődő negyedik adventi gyertyagyújtásunkra!

Készüljünk együtt a gyerekekkel, és tegyük meghittebbé az adventi készülődésünket! A gyertyagyújtás után, a gyerekek közösen reggeliznek az étkezőben. 

Ezen a napon az óvoda 13:30-ig tart nyitva. Délután az óvoda dolgozói együtt ünnepelnek. 

 

December 21. Csütörtök és December 22 Péntek - Az óvoda zárva van.

 

December 24. vasárnap - Szenteste

Karácsonykor válik valóra az adventi ígéret: Isten, Jézus Krisztusban emberré lesz, testet ölt, megjelenik a világosság, aki eloszlatja a bűn, halál és a kárhozat sötétségét. Isten, emberi formában jön el a földre, gyermekként születik meg, hogy szeretete véghezvigye a csodát, a nagy fordulatot, az emberiség megmentését. 

 

December 25. Hétfő és 26. Kedd - Karácsony

 

December 31. Vasárnap - Az év utolsó napja és I. (Szent) Szilveszter pápa emlékünnepe. 

 

2024. Január 1. Hétfő - Újév

 

2023. December 21. és 2024. Január 5. között óvodánk a téli szünet miatt zárva tart.

 

Kívánunk minden Kedves Családnak kegyelemteljes, áldott, békés Karácsonyt, és Boldog Új Évet!

                                                                                                                                                    Az óvoda dolgozói